پایگاه خبری فوتبالی– تکلیف نامزدهای قطعی پست ریاست فدراسیون فوتبال، هنوز مشخص نیست اما گمانهزنیها درباره حضور افراد در این انتخابات شروع شده است.
به گزارش فوتبالی، قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال، در نیمه اول اسفندماه امسال برگزار شود و تاریخ دقیق انتخابات، در مجمع عمومی فدراسیون – که قرار است 25 آذر امسال برگزار خواهد شد – مشخص میشود.
طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، فرایندهای مربوط به انتخابات ریاست این مجموعه، 70 روز قبل از زمان انتخابات شروع خواهد شد و نامزدهای پست ریاست، میتوانند ثبت نام کنند و البته باید منتظر بمانند تا صلاحیت آنها توسط نهادهای پنجگانه تایید شود. انتخابات چهارسال پیش در دهم اسفند 1399 برگزار شد و حالا باید انتخابات دهم اسفند 1403 برگزار شود. در این میان، چون روز دهم اسفند امسال، جمعه است، انتخابات شنبه 11 اسفند برگزار خواهد شد. به این ترتیب فرایند انتخابات از اول دی باید آغاز شود و طبق اعلام کمیته انتخابات فدراسیون فوتبال، زمان ثبت نام کاندیداها اعلام خواهد شد.
تا این لحظه، اسامی چند نفر به عنوان نامزدهای پست ریاست فدراسیون فوتبال مطرح شده است و محمدحسین میثاقی هم در برنامه این هفته فوتبال برتر، نام برخی از آنها را مطرح کرد.
از مهدی تاج رییس فعلی فدراسیون فوتبال گرفته تا رضا درویش، میرشاد ماجدی، محمد آخوندی و شهاب عزیزی خادم. البته هر کدام از این اسامی ماجراهای خاص خودشان را دارند.
مهدی تاج رییس فعلی، که طبق اساسنامه و مدت زمانی که در دوره بازه زمانی، رییس فدراسیون فوتبال بوده، این دوره هم میتواند وارد فرایند انتخابات فدراسیون فوتبال شود. او به جهت پشتیبانی مجمع و کار ستادی خوبی که در انتخابات شهریور 1401 انجام داد، در مجمع عمومی فدراسیون از بخت بالایی برخوردار است. با توجه به حضور بهاروند در سازمان لیگ و انتخاب کلیدی که مهدی تاج داشت، تاج و بهاروند، نبض مجمع را در اختیار دارند. پس اگر تاج بیاید، با شانس بالا رییس میشود و اگر نیاید هم مطمئنا از هر کاندیدایی حمایت کند، کاندیدای مدنظر تاج، شانس بالایی برای ریاست خواهد داشت. کاندیدایی که شاید هنوز نامش به صورت رسمی هم در محافل فوتبالی مطرح نشده است.
رضا درویش مدیرعامل فعلی باشگاه پرسپولیس که چند روز پیش، به صورت رسمی، کاندیداتوریاش را تکذیب کرد تا از لیست کاندیداها کنار برود. محمد آخوندی، رییس فعلی هیات مدیره باشگاه پرسپولیس، هم اگر بیاید شانس بالایی برای رییس شدن نخواهد داشت.
البته که در بازار خبرها و شایعات، نام کیومرث هاشمی وزیر سابق ورزش و جوانان، شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور هم به عنوان گزینههای احتمالی پست ریاست فدراسیون فوتبال مطرح شده است.
شنیدهها حاکی از آن است با توجه به تغییرات در دولت و ریاست جمهوری پزشکیان، او وارد انتخابات نخواهد شد. شاید اگر سعید جلیلی رییس جمهور میشد، میشد حدس زد کیومرث هاشمی وارد چرخه انتخابات شود. هاشمی به نزدیکانش اعلام کرده که در شرایط کنونی وارد عرصه انتخابات نخواهد شد.
شهرام دبیری هم نامی است که به صورت غیررسمی در محافل فوتبالی نامش شنیده شده است. البته پست معاونت پارلمانی رییس جمهور پست کمی نیست اما ریاست فدراسیون فوتبال هم مطمئنا برای دبیری وسوسه انگیز خواهد بود. او که سالها مدیر باشگاه دبیری تبریز بود، کم کم شروع به فعالیت کرده و در حال ارزیابی اوضاع است. گفته شده که رسول خطیبی مدیرعامل باشگاه پیکان در حال کار کردن برای دبیری است و تماسهای خطیبی با اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، آغاز شده است.
درباره شهاب عزیزی خادم که خبر محرومیت دوسالهاش در فوتبالی منتشر شد، میشود گفت که او به دنبال لابی با کاندیداهای رقیب تاج است تا به نوعی انتقام شخصی از تاج و همراهانش بگیرد. همانطور که اعلام شده بود شهاب عزیزی خادم رئیس سابق فدراسیون فوتبال هم طبق حکم جدید کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال– که 16 روز قبل در فوتبالی منتشر شد – تا تیرماه دو سال آینده امکان هیچ فعالیتی در حوزه فوتبال را ندارد و احتمالا حتی فعالیت برای کاندیداهای فدراسیون فوتبال هم برایش خطرناک است و اگر مشخص شود او در کارهای انتخاباتی مربوط به فوتبال وارد شده، کمیته اخلاق دو سال دیگر یعنی از 1405 تا 1407 هم او را محروم کند! حیدر بهاروند که حالا دیگر با عزیزی خادم رابطهای ندارد، در ریاست او در انتخابات اسفند 99 نقش ویژهای داشت اما حالا او و عزیزی خادم در تقابل با هم قرار دارند. البته با توجه به نیروهایی که در حال حاضر کنار عزیزی خادم حضور دارند، او توان شکست دادن یک رییس هیات استانی زاگرسنشین را ندارد، چه برسد به مهدی تاج و یارانش!
میرشاد ماجدی آخرین گزینهای است که وضعیت او را بررسی میکنیم. او اگر وارد فرایند انتخابات فدراسیون فوتبال شود برای دومین بار است که میخواهد در انتخابات شرکت کند. او بار قبل با اینکه سرپرست فدراسیون فوتبال بود، انتخابات به مهدی تاج باخت. در واقع او شکست بدی خورد چرا که هر کس سرپرست یا رییس فدراسیون فوتبال باشد و در دور بعدی بخواهد شرکت کند با توجه به اینکه در فدراسیون فوتبال مستقر بوده مطمئنا شانس بالایی خواهد داشت اما ماجدی شکست تلخی از تاج خورد. میرشاد ماجدی درگیر ماجراهای پرونده کرمان و باشگاه گل گهر هم شده و نامش توسط خبرگزاری فارس مطرح شد که در این پرونده جنجالی حضور دارد اما او با جدیت همه ماجراها را تکذیب کرد و گفت هیچ تخلفی انجام نداده و به کرمان و سیرجان میرود و از خودش دفاع میکند و مطمئن است که هیچ ماجرای خاصی اتفاق نیفتاده است. البته هنوز کیفرخواست پرونده گل گهر صادر نشده و گفته میشود در روزهای آینده کیفرخواست پرونده گل گهر و مس کرمان هم صادر خواهد شد. میرشاد ماجدی هم برای انتخابات شانس بالایی نخواهد داشت اما او میخواهد از اینکه دور قبل سرپرست بوده و البته در حال حاضر رییس هیات فوتبال استان تهران است استفاده کند و در واقع شانسش را آزمایش کند. او انتخابات هیات فوتبال استان تهران را هم پیش رو دارد و ماههای پرتشویش و استرسی در انتظارش است.
در هر حال تکلیف بقیه افرادی که نامشان مطرح شده، هنوز به صورت قطعی و رسمی مشخص نیست چه کسانی وارد فرایند انتخابات می شوند. نظر نهادهای نظارتی هم مهم است و مطمئنا اکثر کاندیداها اول تایید صلاحیتشان را میگیرند و بعد وارد ماجرای انتخابات میشوند. اگر بدانند که با ورود به انتخابات، احتمال ردصلاحیت دارند، سعی میکنند وارد نشوند. به نظر میرسد تا زمان شروع ثبت نام نامزدهای پست ریاست فدراسیون فوتبال، باید شاهد مطرح شدن نامهای مختلفی برای نشستن روی صندلی داغ ریاست فدراسیون فوتبال باشیم و البته تا زمانی که افراد، برای ثبت نام راهی فدراسیون فوتبال نشوند، نمیتوان با قاطعیت گفت چه کسی میآید و چه کسی نمیآید.
1984