پایگاه خبری فوتبالی- رییس اسبق سازمان تربیت بدنی گفت: درآمد فدراسیون فوتبال عین پول بیت المال است و هیچ فرقی با آن ندارد.
به گزارش فوتبالی، مصطفی هاشمی طبا، رییس اسبق سازمان تربیت بدنی، در گفتگو با برنامه وقت اضافه رادیو ایران در خصوص انتخابات فدراسیون فوتبال اظهار داشت: در ابتدای کلام باید بگویم که اساسنامه فدراسیون فوتبال زمانی می تواند به حالت اجرا در بیاید که به تصویب هیات دولت برسد، و صرفا تایید اساسنامه توسط فیفا و مجمع کفایت نمی کند. و ضمنا اساسنامه باید در اداره ثبت شرکت ها نیز به ثبت برسد. هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد و مطابق قوانین کشور ما، حتی در صورت تایید اساسنامه توسط فیفا، اساسنامه فدراسیون باید توسط دولت تصویب شود. و چون متاسفانه این اتفاق در کشور ما رخ نداده بنابراین از نظر بنده فارغ از این که چه کسی در انتخابات فدراسیون پیروز شود، از نظر قانونی خلاف قانون است و شخصیت حقوقی را نخواهد داشت. اگر هم فکر می کنند بنده اشتباه می کنم می توانند این مسئله را از معاون حقوقی رییس جمهور استعلام بگیرند و هرچه قانون گفت انجام دهند.
وی افزود: متاسفانه در سال های اخیر فدراسیون فوتبال هرگز پاسخگو نبوده است. و هر وقت هم مورد پرس و جو قرار گرفته اند قضیه را به اصطلاح ماست مالی کرده اند. ضمن این که در برخی موارد به شدت بد عمل کرده اند. مقررات کشور ما بر هر چیزی ارجعیت دارد و تا زمانی که این مسئله رعایت نشود، هرکسی هم بخواهد ریاست فدراسیون را برعهده بگیرد تفاوت چندانی حاصل نخواهد شد.
هاشمی طبا در خصوص مفاد جدید اساسنامه که مطابق آن افراد فوتبالی اعم از مربیان و بازیکنان سابق و ... نیز می توانند در انتخابات شرکت کنند تصریح کرد: سابقا نیز افراد فوتبالی مثل آقای علی دایی به سادگی می توانستند در انتخابات شرکت کنند و در اساسنامه جدید این موضوع تنها تسهیل شده است. اما این که یک نفر فوتبالی باشد، صرفا بدین معنا نیست که حتما در کارش موفق می شود. از طرفی کسی که بخواهد رییس فدراسیون فوتبال شود و فوتبال را نشناسد، اصطلاحا ول معطل است! این که بگوییم چون فلان شخص سیاسی است پس می توانیم او را رییس فدراسیون کنیم امر غلطی است. داشتن آشنایی کامل با فوتبال از شروط اولیه ریاست فدراسیون است و این صرفا بدین معنا نیست که شخص حتما بازیکن تیم ملی بوده باشد، بلکه باید حتما در فوتبال سابقه مثبت و مفید داشته باشد. ما متاسفانه بارها شاهد این موضوع بودهایم که شخصی در یک پستی مشغول به کار است، درحالی که سابقه و تحصیلاتش هیچ ربطی به شغل مورد نظر ندارد و این یکی از آفات در ورزش ما، و همچنین در سایر زمینه هاست. بنابراین سابقه فوتبالی داشتن برای ریاست فدراسیون یک امر ضروری است، اما کافی نیست. کسی که رییس فدراسیون می شود باید قدرت تصمیم گیری داشته باشد، و ضمنا به حرف آدم های عاقل گوش دهد.
رییس اسبق تربیت بدنی در خصوص قرارداد مارک ویلموتس و خسارت های سنگین ناشی از آن توضیح داد: اولا کسی که می خواهد با ما قرارداد ببندد باید این کار را در داخل ایران انجام دهد، نه در یک کشور خارجی. ویلموتس بدون این که به ایران بیاید و فوتبال ما را بشناسد با ما قرارداد بست. کسی که با فوتبال ما آشنایی ندارد و محیط ما را نمیشناسد، چگونه ما با او قرارداد میبندیم؟ ثانیا ما شب قبل از بازی با عراق 2 میلیون دلار به ویلموتس پرداخت کردیم که سر بازی تیم ملی حاضر شود بلکه بازی را نبازیم. که آخر سر هم بازی را باختیم، هم 2 میلیون دلار پرداخت کردیم و هم ویلموتس از ما در هزار جا شکایت کرد. این نشان می دهد که نوع نگرش ما به فوتبال و مسائل ملی اشتباه است. قبل از بستن هر قراردادی لازم است پیش نویس آن قرارداد در اختیار افراد حقوقدان قرار بگیرد و بررسی شود تا بعدها مشکلی رخ ندهد. ضمن اینکه متاسفانه ما همواره خارجی پسند هستیم. در یک جایی که نیاز به حضور افراد خارجی باشد این مسئله مشکلی ندارد اما نه این که خودمان را در چاه بیاندازیم.
هاشمی طبا درباره این که چه کسی باید مطالبات ویلموتس را پرداخت کند تصریح کرد: این پول نهایتا پول ملت ایران است. اما ظاهرا فدراسیون باید آن را پرداخت کند که خودش عامل این قرارداد است. آن ها (فدراسیوننشین ها) می گویند ما درآمد داشتیم. آن ها درآمد از حیثیت فوتبال ایران داشتند. درآمد از عصاره ملی ما داشتند که در جام جهانی حضور پیدا کردیم. اینطور نیست که شخصی بگوید این پول درآمد خودم بوده و حالا میخواهم آن را حیف و میل کنم. درآمد فدراسیون عین پول بیت المال است و هیچ فرقی نمی کند.
وی در پایان در خصوص این که برخی از نمایندگان مجلس معتقدند مطالبات ویلموتس را اعضای هیات رییسه فدراسیون باید از جیبشان بپردازند، خاطرنشان کرد: این مسئله را باید قضات و افراد حقوقدان تعیین کنند و بنده در این مورد اظهار نظر نمی کنم.
7474