پایگاه خبری فوتبالی- معاون پیشین سازمان تربیت بدنی با اشاره به حذف پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا برای رفع این بحران یک راه حل پیشنهاد کرد.
فائقی یادآور شد: در این ماجرا چند اتفاق رخ داده است. اول اینکه باشگاههای ما نیاز به افزایش سرمایه داشتهاند، چون سرمایه کنونی ثبت شده باشگاهها کفاف زیانهای گذشته را نمیدهد. یعنی AFC تشخیص داده در روز مبادا نمیتوان با سرمایه کنونی زیانها را پرداخت کرد. AFC از شرایط مالی کشور ما خبر ندارد و از لحاظ استانداردهای بینالمللی باشگاهها را میسنجند. احتمالاً سؤالهای آنها را به موقع و درست جواب ندادهایم و متأسفانه برداشت منفی از اقدام باشگاههای ما صورت گرفته است. اگر آقایان بجنبند و یک نفر مطلع به لحاظ قانونی را به دیدار مسئولان AFC بفرستند و توجیه خوب داشته باشند، این مشکل قابل حل است.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: نگرانی من این است که با توجه به تعطیلات سال نو میلادی، کار از کار گذشته باشد، ولی با این حال اگر مسئولان عجله کنند میتوانند کاری انجام دهند. اگر چه نباید وزیر ورزش را خرج کنیم، اما او چون رئیس مجمع دو باشگاه است میتواند از این باب به AFC برود. اکنون مهمترین بحث خصوصیسازی و اقتصادی دو باشگاه است. اگر مسئول خصوصیسازی باشگاه به همراه یک فرد مطلع به دیدار مسئولان AFC برود و مدارک خصوصیسازی دو باشگاه و اینکه این کار در حال اقدام و اصلاح ساختار است را به آنها نشان دهد، این مشکل میتواند حل شود. یک شخص با نفوذ مانند افشارزاده یا مصطفوی هم همراه این تیم باید باشد.
فائقی در واکنش به این موضوع که یکی از اصلیترین ایرادهای AFC مالکیت مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است، تصریح کرد: بله این موضوع خلاف اساسنامه خودمان هم است اما الان وزارت ورزش مالک دو باشگاه نیست و این دو باشگاه قرار است خصوصی شوند. یعنی مالکیت هر دو باشگاه در حال حاضر در اختیار سازمان خصوصیسازی است. قانون داخلی ما میگوید باید استقلال و پرسپولیس واگذار شوند و اکنون نیز زمینه ورود آنها به فرابورس فراهم شده است. اگر اسناد قیمتگذاری دو باشگاه را ترجمه کنیم و با خود به جلسه با مسئولان AFC ببریم، به نفعمان خواهد بود، چون به ارزش هر باشگاه 300 تا 400 میلیارد اضافه شده و همین موضوع به افزایش سرمایه آنها در مدارک کمک میکند.
وی گفت: یک مشکل به خود ما برمیگردد. 50 سال است که قانون را اصلاح نکردهایم. قانون ما قانون ورزش آماتوری است. یک نفر برود و به AFC بگوید میخواهیم قانون حرفهای را تازه تصویب کنیم و شما اجازه دهید قوانینمان را اصلاح کنیم. الان قانون حرفهای شدن ورزش در مجلس در جریان است و میتوانیم از مجلس نامهای رسمی بگیریم و نشان AFC دهیم. ما نه قانونِ ورزش حرفهای داریم و نه اصلاح باشگاههایمان حرفهای است. در نتیجه کمبود قانون داریم و میتوانیم به AFC اعلام کنیم که در حال اصلاح ساختار ورزشمان هستیم.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی در رابطه با این موضوع که باشگاههای ایرانی چندین سال است که مدارک اشتباه برای صدور مجوز حرفهای ارائه میدهند، گفت: دقیقاً به همین دلیل برای ما حسابرس ویژه گذاشتند. اطلاعاتی میدهیم که با شرایط باشگاهمان همخوانی ندارد، اما الان بحث دفاع از حیثیت فوتبالمان در AFC است. الان باید دست به دست هم بدهیم. باید بگوییم منظورتان را برای ارائه مدارک اشتباه برداشت کردیم و مدارک درست را ارائه دهیم. مطمئنم اگر ارزیابی جدید از ارزش استقلال و پرسپولیس و مدارک خصوصیسازی را به AFC نشان دهیم، این مشکل میتواند حل شود.
6641